Mos Craciun la volan in Bucuresti

Doar cateva zile ne mai despart de intalnirea cu cel mai asteptat personaj din luna Decembrie. Cei mici se pregatesc din timp –compun scrisori, recita poezii sau merg la colindat. Mosu’ e atent la toate aceste detalii si ii noteaza in agenda sa pe toti cei care au fost cuminti. Putin probabil ca nu ii va omite si pe cei care au fost mai rautaciosi in acest an.

In cele 24 de ore, Mos Craciun va calatori prin lumea intreaga, dornic sa transmita cate un zambet pe chipul pamantenilor. Se va intampla pe 25 Decembrie. La Bucuresti, un domn renunta la tinuta obisnuita de la serviciu si devine Mos Craciun dupa jumatatea primei zile de Craciun.

Mos Craciun pregatit sa plece in cursa cu sania sa – 25 Decembrie 2015

Obiceiul il practica de mai bine de 20 de ani consecutivi. Mereu a incercat si a si reusit sa fie prezent prin Centrul Capitalei, pe liniile importante. Dar totusi …parca da ceva cu virgula: ei bine, sania Mosului este un autobuz si nu unul … oarecare 🙂 

Tricolorul #4755 este imbracat in straie de sarbatoare, iar in ajutorul Mosului intervin spiridusii care au decorat autobuzul pentru a fi recunoscut mai usor in trafic.

Mos Craciun la volan – 25 Decembrie 2014

Prima oara l-am intalnit pe Mos Craciun in anul 2013, iar de atunci imi fac timp sa ne intalnim de fiecare data cateva minute sau ore in prima zi de sarbatoare. Am avut sansa sa prind numai momente cu multe grade in termometre. Peste cateva zile, prognoza meteo se anunta a fi una buna, asa ca nu trebuie sa ratati intalnirea cu Mosu’.


Mos Craciun la volan – 25 Decembrie 2014

Cine este Mosu’? Este printre cei mai vechi soferi din Bucuresti, iar obiceiul pe care il respecta cu sfintenie de ani buni de Craciun l-a facut cunoscut printre locuitorii din Centru, cartierele Militari si Drumul Taberei, respectiv colegii de la serviciu. Desigur, Mosu’ nu-si poate parasi linia pe care lucreaza in cursul anului, precum si calatorii fideli :). De aceea, in prima zi de Craciun ii asteapta pe cei mici, dar si pe cei mari sa ii iasa in cale.

Bomboanele si buna atmosfera vor fi incluse la pachet in sania Mosului. Pentru a fi identificat mai usor, autobuzul Mercedes-Benz Citaro Euro 4 (#4755) va fi pregatit si decorat astfel incat sa fie vizibil de catre toti calatorii.


Bucuria celor mici si mari la aparitia lui Mos Craciun – 25 Decembrie 2017

Pe ce linie va circula Mosu’ de Craciun? Am sa va spun in perioada urmatoare. In clipa de fata, Mosu‘ a intra in linie dreapta cu ultimele pregatiri.

Pana atunci, va invit sa urmariti cateva imagini realizate din 2013 pana in 2017.

25 Decembrie 2013

25 Decembrie 2014

25 Decembrie 2015

25 Decembrie 2016

25 Decembrie 2017

Te-ar mai putea interesa:

Bucuresti – Capitala celor 1000 de stele Mercedes-Benz Citaro;

Tramvaiele Tatra T4R din Bucuresti;

Troleibuzele din Romania – Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *