Park&Ride-ul de la Straulesti a fost inaugurat

La fix 3 luni de zile de cand v-am povestit despre prima parcare Park&Ride din Bucuresti, astazi a avut loc inaugurarea mult asteptata. Putin putin dupa ora 11:00, unicul terminal multimodal din Romania a fost deschis in prezenta oficialitatilor.

Constructia pe 3 nivele se situeaza in partea de nord-vest a Capitalei, la capatul Magistralei 4 (Gara de Nord – Straulesti). Scopul terminalului este de a-i stimula pe cei care vin din afara orasului sa foloseasca transportul in comun de suprafata sau din subteran si sa isi lase masinile in siguranta intr-un spatiu amenajat. Locuitorii din Buftea, Mogosoaia sau din alte localitati care apartin de Judetul Ilfov au de astazi toate motivele sa renunte la masina personala.

Park&Ride-ul de la Straulesti - Noiembrie 2018
Park&Ride-ul de la Straulesti

Cele 660 de locuri de parcare ii asteapta pe cei dornici sa protejeze natura, sa ajute la reducerea poluarii si descongestionarea traficilui din Bucuresti. Sunt prevazute si locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilitati. Taxa de parcare este de 1 leu pe ora.

 

Park&Ride-ul de la Straulesti - Noiembrie 2018
Interiorul Park&Ride din Straulesti

De asemenea, terminalul este dotat cu lifturi de acces in parcarea supraterana. Exista o cale de acces directa catrestatia de metrou Straulesti prin intermediul unei galerii subterane, dotata cu un trotuar rulant si scari.

Park&Ride-ul de la Straulesti - Noiembrie 2018
Culoarul de acces dintre statia de metrou Straulesti si Park&Ride-ul de la suprafata

Trenurile din subteran va duc direct la Gara de Nord sau Basarab in mai putin de 15 minute. Terminalul Multimodal din Straulesti mai cuprinde o statie pentru taxiuri si autobuzele STB care urmeaza sa aiba capatul aici, precum si o autogara cu 11 locuri.

Totodata, sub terminalul multimodal inaugurat astazi se afla Depoul Straulesti. Cu o suprafata de aproximativ 11.000 de metri patrati si 13 linii, pot fi garate sau reparate 7 trenuri in acelasi timp. In cadrul acestui proiect au fost amenajate spatiile verzi din preajma drumurilor de acces, dar si un teren de sport. La suprafata, in fata Terminalului Multimodal din Straulesti va fi capatul liniei de troleibuz 97 care va fi infiintata in perioada urmatoare.

Park&Ride-ul de la Straulesti - Noiembrie 2018
Statia destinata taxi-urilor si autobuzelor STB

Constructia depoului si a Terminalului Multimodal Straulești a fost finantata din bugetul de stat si a costat aproximativ 363 milioane RON cu TVA, inclusiv aranjamentele de suprafata.

La final, va invit sa urmariti o galerie foto cu Terminalul Multimodal Straulesti.

Te-ar mai putea interesa:

STB continua procesul de modernizare a parcului liniei 21;

Linia Muzeelor din Bucuresti – Propunere de timp liber;

Troleibuzele din Romania – Bucuresti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *