10 autobuze electrice noi pe linia 316: Amsterdam–Edam

La inceputul saptamanii, va povesteam ca autobuzele Mercedes-Benz Citaro din Bucuresti circula pentru ultimele zile pe liniile expres spre Aeroportul Otopeni. In scurt timp, acestea vor fi deservite de noile autobuze Otokar Kent 18 metri (articulate). Intamplator sau nu, de la Aeroportul International Henri Coanda am zburat luni in Olanda, la Amsterdam pentru o scurta vacanta. In perioada urmatoare, voi reveni cu povesti si impresii despre oras si transportul in comun din zona. Una dintre cele mai importante stiri este ca de cateva zile au fost introduse la traseu 10 autobuze electrice noi pe linia 316 (Amsterdam – Edam-Volendam).

In Decembrie 2017, compania de transport EBS (EBS Public transportation BV) anunta ca va opera primele 10 autobuze electrice pe linia 316 dupa jumatatea anului 2018. Utilizarea acestora reprezinta un pas semnificativ catre un transport ecologic si curat. S-a optat pentru respectiva ruta, deoarece uneste Edam-Volendam de Amsterdam (Gara Centrala/Centraal Station). Totodata, este folosita des de catre turistii care vor sa viziteze orasul Volendam.

VDL Citea SLFA-181 Electric – #1039 – Centraal Station (Amsterdam) – 07 Noiembrie 2018

VDL Citea SLFA-181 Electric este modelul de autobuz pentru care s-a optat. Acesta este echipat si adaptat cerintelor actuale de tehnologie – priza USB, plata calatoriei se poate face cu ajutorul unui card bancar/credit, dispune de Wi-Fi, camera video de supraveghere (interior si exterior), aer conditionat etc. Soferul beneficiaza de o cabina spatioasa si este informat despre performanta de conducere, starea actuala a vehicului prin bordul digital. Autobuzul poate transporta 120 de calatori: 50 pe scaune, 78 in picioare, iar un spatiu este destinat persoanelor cu dizabilitati. Toate cele 3 usi se deschid spre exterior, iar lugimea vehiculului este de 18,1 metri. Se estimeaza ca autobuzele vor parcuge anual 135.000 de kilometri.

VDL Citea SLFA-181 Electric – #1034 – Centraal Station (Amsterdam) – 08 Noiembrie 2018

In privinta statiei de incarcare, conceptul optimizat de incarcare rapida asigura o disponibilitate maxima operationala pentru autobuze electrice VDL Citeas SLFA-181 Electric. Bateriile au o capacitate de energie de 169 kWh. In timpul zilei, sunt incarcate la statia de autobuze din Edam cu ajutorul unor incarcatoare rapide care au o capacitate maxima de 450 kW. Autobuzele utilizeaza pantograful din dotare. O baterie completa permite autobuzelor sa efectueze doua curse intre Edem-Volendam si Amsterdam. Timpul de incarcare este de aproximativ 15-20 de minute. Pe timp de noapte, autobuzele sunt incarcate cu o putere maxima de 30 kW la garajul din Purmerend.

VDL Citea SLFA-181 Electric – #1035 – Volendam – 07 Noiembrie 2018

Cele 10 autobuze VDL Citea SLFA-181 Electric care circula pe linia 316 (Edem-Volendam – Amsterdam) sunt numerotate de la 1030 la 1039. Acestea au fost introduse la traseu incepand cu 31 Octombrie 2018. Sunt detinute de catre compania EBS care opereaza in Tara Lalelelor din Decembrie 2011 in regiunea Waterland. Zilnic, peste 40.000 de calatori aleg EBS care detine un parc de autobuze format din peste 200 de vehicule.

La final, va invit sa urmariti o galerie foto cu noile autobuze VDL Citea SLFA-181 Electric care circula pe linia 316 (Edem-Volendam – Amsterdam):

– Exterior

– Interior

Te-ar mai putea interesa:

Autobuzele electrice din Cluj-Napoca – Recapitulare;

Bucuresti – Capitala celor 1000 de stele Mercedes-Benz Citaro;

Autobuzele Mercedes-Benz Citaro Euro 5 – Noile achizitii din Buzau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *