Cluj-Napoca: Primele autobuze Mercedes-Benz Conecto Euro 6 au sosit in Romania

Aproape de sfarsitul lunii Octombrie 2018 au sosit in Romania primele autobuze Mercedes-Benz Conecto Euro 6 din cele 60 pe care Compania de Transport Public din Cluj-Napoca le-a achizitionat. Acestea vor avea rolul de a completa si de a imbunatati parcul de transport din oras.

Autobuzele Mercedes-Benz Conecto Euro 6 au o lungime de 12 metri, iar acestea corespund tuturor normelor europene in domeniu. Modelul ales este unul modern, dotat cu echipamente ce au caracteristici de ultima generatie.

Perioada de garantie pentru fiecare vehicul este de 5 ani sau 350 000 de kilometri parcursi.

Noile autobuze Mercedes-Benz Conecto Euro 6 dispun de o capacitate totala de transport de 106 calatori, din care 27 locuri pe scaune si 79 locuri in picioare. Puterea motorului diesel este de 220 kW (299 CP), avand norma de poluare Euro 6. Podeaua este 100 % coborata, iar pentru persoanele cu dizabilitati exista un loc special amenajat in salon, cat si pentru carucioarele copiilor.

Alte dotari importante incluse: sistem de incalzire in sezonul rece, aer conditionat in salonul calatorilor si in cabina soferului, afisaje de traseu exterioare cu LED-uri (fata, lateral, spate), indicator vizual interior de statii cu LED-uri, sistem de numarare a calatorilor transportati, sistem de supraveghere video in interior si exterior, sistem de ticketing, sistem de urmarire a autobuzului prin GPS, etc.

Mercedes-Benz Conecto Euro 6 - Cluj-Napoca - Octombrie 2018
Mercedes-Benz Conecto saluta orasul Cluj-Napoca!

Desigur, ar mai si alte alte aspecte de punctat in privinta noilor autobuze Mercedes-Benz Conecto Euro 6 care vor porni in curand spre noua casa. Orasul Cluj-Napoca se pregateste sa primeasca cele 60 de autobuze comandate, iar calatorii vor fi cei care se vor bucura de ele in urmatorii ani.

Va reamintesc ca anul aceasta localitatea din inima Transilvaniei a pus in circulatie in primavara 15 autobuze Mercedes-Benz Conecto G Euro 6. Acestea au numerele de parc de la 901 la 915. Totodata, pe 31 Mai 2018, Cluj-Napoca a devenit singurul oras din Romania care a introdus in exploatare primele autobuze electrice (11 la numar). In programul de investitii din perioada urmatoare se afla livrarea celor 50 de troleibuze articulate incepand cu toamna anului viitor. De asemenea, se are in vedere achizitionarea a 22 de tramvaie.

La final, va invit sa urmariti o galerie foto cu noile autobuze Mercedes-Benz Conecto Euro 6:

– Exterior

– Interior

Te-ar mai putea interesa:

Bucuresti – Capitala celor 1000 de stele Mercedes-Benz Citaro;

– Autobuzul Mercedes-Benz Citaro NGT – Prezentare;

Caravana Mercedes-Benz Citaro Hybrid in Romania (Iulie – August 2018).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *