Bucharest City Tour – Ultimele curse ale sezonului 2018

Update 15 Octombrie 2018: Autobuzele de pe linia turistica Bucharest City Tour vor circula in Capitala pana in ultima zi a lunii Octombrie 2018 – Conform paginii de Facebook Bucharest City Tour

Sezonul rece bate la usa, iar de vremea frumoasa trebuie sa profitati la maxim in perioada urmatoare dupa serviciu sau in weekend-uri cand timpul va permite, teoretic, sa aveti o libertate mai mare. La Constanta, linia estivala s-a bucurat si anul aceasta de un succes meritat, iar “sora” de la Bucuresti se pregateste sa traga obloanele si sa aiba acelasi deznodamant. Grabiti-va: ultimele plecari se mai desfasoara pana pe 15 Octombrie 2018!

In Capitala, linia Bucharest City Tour (linia turistica), a fost infiintata putin dupa jumatatea verii anului 2011. Mai exact, pe 28 Iulie 2011 au inceput sa apara pe strazile din Bucuresti primele autobuze etajate (double-decker). Proiectul implementat de catre Ministerul Dezvoltarii, Regionale si Turismului si RATB (astazi STB) propunea sa le ofere turistilor, dar si celor cu buletin de Bucuresti, un tur prin cele mai importante artere din oras si sa parcurga obiectivele turistice semnificative care pot fi vazute si vizitate.

Imagini de la primele calatorii ale liniei Bucharest City Tour – 04 August 2011

Cele 4 autobuze Volvo Ayats B7L sunt inchiriate an de an de la Constanta. Acestea au urmatoarele numere de inmatriculare: CT 09 XXE,  CT 09 YAE, CT 09 XWX si CT 09 XXA si sunt garate la Autobaza Nordului.

Bucharest City Tour - Palatul C.E.C

Autobuzul Volvo Ayats B7L – CT 09 YAE – In dreptul Palatului CEC – Prima cursa din sezonul 2015 – 15 Mai 2015

La malul Marii Negre, se afla alte 6 astfel de exemplare achizitonate in anul 2007.

Autobuzele etajate au o capacitate de 77 de locuri si circula pe urmatorul traseu, in intervalul orar 10:00 – 22:00:

DUS (Aproximativ 7,75 kilometri): Piata Presei – Soseaua Kiseleff – Arcul de Triumf – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Bulevardul Natiunile Unite – Bulevardul Libertatii – Palatul Parlamentului – Bulevardul Unirii – Piata Unirii;

Bucharest City Tour - Palace of the Parliament

Autobuzul Volvo Ayats B7L – CT 09 YAE – In preajma Palatului Parlamentului – Prima cursa din sezonul 2015 – 15 Mai 2015

INTORS (Aproximativ 7,30 kilometri): Piata Unirii – Bulevardul Ion. C. Bratianu – Spitalul Coltea – Piata Universitatii – Bulevardul Gheorghe Magheru – Piata Romana – Bulevardul Lascar Catargiu – Piata Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – Bulevardul Maresal Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Soseaua Kiseleff – Piata Presei.

Cateva dintre obiectivele turistice importante, in ordinea parcurgerii traseului: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

O harta completa a traseului o gasiti in brosura atasata pe site-ul Bucharest City Tour.

Ateneul Roman

Ateneul Roman – Unul dintre obiectivele de pe traseul liniei turistice Bucharest City Tour

Teatrul National din Bucuresti

Teatrul National Ion Luca Caragiale (TNB) – Unul dintre obiectivele de pe traseul liniei turistice Bucharest City Tour

DSC_3967-png

Palatul Telefoanelor – Unul dintre obiectivele de pe traseul liniei turistice Bucharest City Tour

Intervalul de succedare (teoretic) este de 20-25 de minute, iar o semicursa se parcurge in aproximativ 30-35 de minute (daca nu sunt blocaje in trafic).

Recomand cateva idei de utilizare a traseului Bucharest City Tour pentru a va bucura din plin de atractiile Capitalei:

– cand traficul din oras este aglomerat: in felul acesta puteti sa vedeti toate obiectivele turistice – o calatorie este valabila 24 de ore din momentul validarii … asa ca aveti timp suficient 😊;

– ziua, respectiv seara – foarte multe cladiri importante sunt luminate spre sfarsitul zilei, iar Palatul Parlamentului trebuie bifat pe lista voastra;

– cand se afla putine masini in oras: in felul acesta, puteti calatori mai repede si sa castigati timp pentru a vedea cat mai multe obiective de pe traseu.

In privinta tichetelor de calatorie, nu trebuie sa va faceti griji: in fiecare autobuz se afla cate un anagajat STB de la care va puteti achizitiona calatoria, iar plata se poate efectua cash sau cu ajutorul cardului. Tarifele sunt stabilite pe categorii de varsta:

– 25 RON/bilet pentru adulti

– 10 RON/bilet pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani.

– Gratuit – Copiii cu varsta de pana la 7 ani, insotiti de adulti, vor beneficia de transport gratuit.

Fiecare calatorie este valabila 24 de ore din momentul validarii. O veste buna e ca voucherele liniei turistice se pot procura si de la receptiile hotelurilor partenere ale Bucharest City Tour.

3 - 01.06.2018

Autobuzul Volvo Ayats B7L – CT 09 XWX – Piata Presei – Al doilea autobuz care a plecat in cursa in sezonul 2018 – 01 Iunie 2018

Una peste alta, un proiect inceput in urma cu 7 ani care in fiecare sezon a devenit una dintre atractiile orasului pentru turisti, dar si pentru cei din Capitala sau provincie, dornici sa vada cum arata de la inaltime cel mai important oras din Romania. Ca o parere personala, pretul pentru cele 24 de ore este unul cam mare – 25 de RON. La Constanta, tariful pentru o calatorie hop on/ hop off (te urci si cobori unde vrei) este de 5 Lei. La poalele Tampei, cu doar 10 lei puteti practica acelasi sistem de transport precum se intampla la Malul Marii.

Poate o reducere sau o scadere a pretului ar aduce negresit mai multi calatori vara viitoare 😊

La final, va invit sa urmariti o galerie foto cu obiectivele de pe traseu, dar si altele care se afla in preajma acestuia. Ele se regasesc in albumul personal dedicat orasului Bucuresti de pe contul de Flickr.

Totodata, alte poze din oras cu autobuzele Volvo Ayats B7L le puteti vedea in albumul acestora.

3 - 10.06.2018 (2)

Autobuzul Volvo Ayats B7L – CT 09 XWX – Piata Victorei / Palatul Victoria – 10 Iunie 2018

DSC_1208

Motan surprins la Muzeul National al Satului “Dimitri Gusti” – 22 Octombrie 2016

DSC_0121

Arcul de Triumf – 08 Aprilie 2017

Fantani - 22 Septembrie 2018

Fantanile de la Piata Unirii – 22 Septembrie 2018 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *