Mercedes-Benz Citaro NGT testat la Bucuresti – Alimentat cu CNG de la Engie

Pret de doua saptamani, de la inceputul lunii Octombrie 2018, Societatea de Transport Bucuresti testeaza pe linia 336 din Capitala un autobuz ecologic care protejeaza mediul inconjurator. Prin acest demers, Mercedes-Benz face un pas semnificativ cu privire la reducerea emisiilor de CO2 si atrage atentia asupra calitatii mediului care poate fi imbunatatita vertiginos.

Autobuzele Mercedes-Benz seteaza standarde ridicate din punct de vedere al sigurantei, calitatii si tehnologiei incorporate, dovedind totodata reducerea costurilor totale de operare si a emisiilor de CO2. Cu Citaro NGT urmatoarea oprire este orasul verde”, a precizat Bogdan Aldea, Sales & Marketing Director pentru autobuze si autocare din cadrul Mercedes-Benz Romania.

Pe parcursul sederii autobuzului Mercedes-Benz Citaro NGT in Bucuresti, alimentarea cu gaz natural comprimat (CNG) a fost asigurata de catre ENGIE care detine pe Bulevardul Precizei (in preajma Autobazei Militari / intersectia cu Strada Valea Cascadelor) singura statie publica de acest tip din Capitala Romaniei.

Statia de alimentare cu CNG – ENGIE – de pe Bulevardul Preciziei

Amplasarea statiei se afla intr-o zona cu trafic intens. Pot fi alimentate atat vehicule de mare tonaj, cat si autobuze sau autoturisme. Vehiculele sunt alimentate de catre un operator calificat, iar plata combustibilului se poate face prin orice modalitate: card bancar, numerar sau voucher.

Programul de functionare este de luni pana vineri intre 07:30 si 21:00, respectiv sambata in intervalul 08:00 – 12:00.

Alimentarea cu CNG a autobuzului Mercedes-Benz Citaro NGT

Romania este in clipa de fata una dintre putinele tari din Europa in care tehnologia gazului natural comprimat pentru vehicule nu a fost implementata la o scara mai larga. Avand in vedere eficienta, protejarea mediului si abilitatile de exploatare in timp ale vehiculelor, gazul natural comprimat reprezinta un potential imens de dezvoltare cu precadere pentru companiile care detin flote importante.

CNG-ul este combustibilul cu cea mai curata ardere, vehiculele emitand, in functie de norma de poluare Euro pe care o au, cu pana la 30% mai putine gaze cu efecte de sera si cu pana la 90% mai putine particule fine.

In privinta nivelui de zgomot produs de catre motor, acestea este mai redus decat in cazul altor combusitibili cu 50%. CNG-ul este netoxic si are un grad de inflamabilitate redus, fiind usor dispersabil in aer.

Autobuzul Mercedes-Benz Citaro NGT inainte de alimentarea cu CNG la statia ENGIE

O prezentare detaliata a autobuzului Mercedes-Benz Citaro NGT care mai circula in urmatoarele zile pe linia 336 (Complex Apusului – Piata Gorjului – Piata Rosetti) din Bucuresti regasiti intr-un articol postat recent.

La final, va invit sa urmariti o galerie foto cu modul de alimentare a autobuzului Mercedes-Benz Citaro NGT cu CNG, cat si cateva imagini cu statia CNG ENGIE de pe Bulevardul Preciziei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *