Vaporasele din Timisoara – Cale libera pe canalul Bega

In urma cu aproximativ 2 luni de zile, am vizitat orasul Timisoara intr-un city break de nici 13 ore. Desi timpul a fost scurt, din punctul meu de vedere a fost suficient pentru a vizita obiectivele pe care mi le-am propus si despre care am povestit pe site:

De Zilele orasului Timisoara, am avut sansa sa prind pe malurile Begai cateva dintre vaporasele pe care Primaria Municipiului Timisoara le-a achizitionat: Decebal, Traian, Burebista fiind cateva dintre numele pe care acestea le au.

Vestea cea buna a venit abia astazi: timisorenii, dar si turistii se pot bucura de plimbarile cu vaporasele incepand de joi, 4 Octombrie 2018. Cursa inaugurala va avea loc dis-de-dimineata, in jurul orei 07:43 de minute, conform paginii de Facebook a Societatii de Transport Public Timisoara.

Cele 7 vaporase vor efectua curse pe canalul Bega zilnic de luni pana vineri, iar weekend-ul va fi destinat curselor de agrement care vor fi efectuate de catre un vaporas.

 Cateva dintre vaporasele surprinse pe malurile Begai pe 05 August 2018

Pretul pentru o calatorie va fi de doar 1 leu, iar tichetele se vor putea achizitiona de la un angajat STPT aflat in fiecare vaporas. Programul curselor va fi afisat in statiile de pe canalul Bega, dar si pe site-ul societatii de transport. De asemenea, vaporasele pot fi inchiriate, fiind propuse 3 trasee. Mai multe detalii gasiti aici.

Asadar, Timisoara va deveni incepand cu data de 4 Octombrie 2018 singurul oras din Romania cu activitate in domeniul transportului public in comun pe apa. Timisoara se inscrie astfel pe o lista a localitatilor din Europa care ofera aceasta posibilitate de transport, dar reprezinta si o atractie pentru turisti.

La final, atasez cateva statii de pe traseu pe care le-am pozat in primavara anului 2018 si despre care am relatat pe forum-ul MetrouUsor. 

Viitoare statie de pe traseul vaporaselor din Timisoara
Viitoare statie de pe traseul vaporaselor din Timisoara

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *