Mercedes-Benz Citaro Hybrid – Autobuzul anului 2019

In urma cu aproximativ 2 luni de zile, autobuzul Mercedes-Benz Citaro Hybrid pornea la drum in Romania intr-un tur organizat in marile orase pentru a se imprieteni cu cei care au dorit sa il cunoasca.

O parte dintre voi l-ati vazut in realitate, altii au reusit acest lucru decat in poze.  Amintirea va ramane in timp, dar vestea interesanta e ca modelul a fost desemnat Autobuzul anului 2019 – “Bus of the Year 2019”.

MB Citaro Hybrid

Ceremonia de decernare a premiului a avut loc zilele acestea la standul Daimler de la IAA 2018 din Hanovra (Germania).

Titlul a fost acordat in urma votului a 21 de jurnalisti din tot atatea tari specializati in transportul de pasageri. Pe locurile inferioare s-au clasat modelele electrice produse de catre Solaris si Irizar.

Tom Terjesen, presedintele juriului International Bus and Coach of the year a motivat alegerea facuta: “Acest autobuz poate fi condus mai economic fara a fi nevoie de investitii substantiale în infrastructura. Prin urmare, este cea mai buna solutie pentru transportul public din ziua de astazi”.

Sursa foto: Media Daimler 

Mercedes-Benz intra intr-o noua era privind evolutia autobuzelor urbane. Este pentru prima data cand tehnologia hybrid este disponibila oriunde in lume, ca echipament optional, pentru o gama larga de autobuze cu motoare diesel sau pe gaz. Poate cea mai importanta caracteristica a acestui autobuz Mercedes-Benz Citaro Hybrid este ca poate economisi un consum de combustibil de pana la 8,5 %.

Autobuzul poate transporta 105 pasageri, iar intretinerea se efectueaza o data la un an sau dupa parcugerea a 60 000 de kilometri.

Mai multe poze cu autobuzul Mercedes-Benz Citaro Hybrid puteti sa revedeti in cazul prezentarii foto pe care am realizat-o la sosirea acestuia in Romania.

Sursa foto: Media Daimler 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *