22 Septembrie 2018 – Ziua fara masini in Bucuresti ?!

Da! Ati citit foarte bine titlul de mai sus. Cu totii stim ca Bucurestiul este sufocat de numarul mare de masini, iar acestea se inmultesc pe zi ce trece, dar ce ne-am face fara propriul automobil sau cel primit de la serviciu pret de cateva ore in Capitala? Ne vom descurca sau vom incepe sa umplem Primaria Capitalei de reclamatii ?

Se poate intampla sambata, pe 22 Septembrie 2018, asta daca maine Consiliul General al Municipiului Bucuresti va aproba propunerea inaintata de viceprimarul Capitalei si alti 3 consilieri. Acesti vor sa traga pe dreapta toate vehiculele pret de 24 de ore sau in intervalul 10 – 18.

Ideea lor se inscrie in cadrul saptamanii Europeane a Mobilitatii care se sarbatoreste anul acesta intre 17 si 23 Septembrie 2018.

Scopul acestor zile este de a promova toate formele alternative de transport ecologic si de sublinia faptul ca mobilitatea sporeste calitatea vietii in oras ceea ce duce la reducerea poluarii aerului, poluarii fonice si a altor evenimente nadorite in trafic (accidente, incidente). In plus, miscare face bine la sanatate si silueta 😊

DSC_0218

Bucurestiul fara masini (01 Ianuarie 2018) – Un cadru care se poate repeta 9 luni mai tarziu

La nivelul Capitalei Romaniei, vor exista si cateva exceptii (in cazul in care proiectul va fi aprobat): vor putea circula ambulantele, jandarmii, masinile de politie sau pompieri. Tot de la aceasta regula vor mai fi scutiti cei care nu vor circula cu o viteza mai mare de 30 km/h, transportul in comun, taxiurile, masinile conduse de persoane care au certificat de handicap sau autocarele.

DSC_0578

Autobuzul – posibilul mijloc de deplasare al bucurestenilor pe data de 22 Septembrie 2018

In conditiile mentioante mai sus, nu s-a stabilit inca daca circulatia va fi restionctionata total sau doar in interiorul inelului principal: Piata Sudului – Calea Vacaresti – Soseaua Mihai Bravu – Soseaua Stefan cel Mare – Bulevardul Iancu de Hunedoara – Banu Manta – Soseaua Grozavesti – Soseaua Panduri – Soseaua Viilor – Soseaua Oltenitei.

Pe 22 Septembrie, Ziua mondiala fara masini va fi sarbatorita in sute de orase din intreaga lume. In Romania, doar 14 orase s-au inscris pana acum, printre care Fagaras, Iasi, Bacau, Tulcea etc.

Ramane de urmarit daca alesii din Consiliul General al Municipiului Bucuresti vor aproba sau respinge acest proiect. Pana atunci, va invit sa descoperiti cum arata orasul lui Bucur la primele ore ale diminetii din anul 2018, cateva cadre avand sansa sa se repete pe 22 Septembrie, iar daca renuntati pe zi ce trece la masina personala, voi sunteti adevaratii campioni 😊.

One thought on “22 Septembrie 2018 – Ziua fara masini in Bucuresti ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *