RATC testează panourile de informare

Cum bine ştim, tehnologia evoluează de la o zi la alta, iar pentru a ţine pasul, trebuie să ne adaptăm sau măcar să încercăm. Un transport civilizat necesită în ziua de asăazi ca noi, călătorii, să fim informaţi în timp real şi precis fie pe telefon, printr-o aplicaţie sau în staţii de către panourile informare. Toţi aceşti factori ne simplifică viaţa şi duce la un stil de viaţă mai sanatos şi calculat.

În sprijinul câtorva afirmaţii de mai sus, Regia Autonomă de Transport în Comun din Constanţa ne informează că începand de vineri, 10 August 2018, a pornit procesul de montare şi testare a primelor 4 panouri de informare, urmând ca alte 6 să fie instalate în perioada următoare.

Totodată, RATC menţionează faptul că de anul trecut, toate autobuzele care circulă pe strazile oraşului de la malul Mării Negre sunt monitorizate şi dispecerizate prin GPS.

Montarea panourilor led face parte din cea de-a doua etapă, iar de la începutul anului viitor, coordonarea întregii activităţi să aiba loc într-un centru de comandă aflat la sediul operatorului de transport.

În privinţa primelor 4 panouri de informare, acestea vor fi prezente în următoarele staţii:

1) Piața CET – Sens Strada Cumpenei (Liniile 1,101C,101M);

2) Gară (Vaporaș): 5B, 2-43, 5-40, 101C, 101M;

3) Parc Gară: Liniile 2-43, 5-40;

4) Spitalul Judeţean: Liniile 42, 2-43, 43C, 43M.

Noile panourile montate afişează următoarele informaţii:

– Numele operatorului de transport;

– Data şi ora;

– Denumirea stației;

– Linia, sensul de deplasare (căpătul de linie);

– Timpul estimat (în minute)/ora şi minutul în care autobuzul va sosi în staţie, conform planificării;

– În situaţia în care pe linia afişată nu mai sunt curse de efectuat sau nu sunt alocate autobuze, mesajul va fi următorul: ”*”.

Rămâne de urmărit cum se vor descurca noile panouri, care va fi percepţia călătorilor, respectiv, până la finele anului, care va fi feedback-ul în privinţa achiziţionării noilor autobuze în Constanţa.

Sursă informaţii şi poze: Site-ul RATC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *