Primele autobuze electrice aduse în România

Deşi a fost o lună încărcată, plină de evenimente care mai de care, mi-am facut spaţiu în timpul meu liber să călătoresc prin #Romania. Am “bifat” 4 oraşe, din regiuni diferite, fiecare cu bunele şi cu relele sale: Craiova, Ploieşti, Tulcea şi Cluj-Napoca. Fiecare mi-a lasat întipărit în minte cel puţin o poveste frumoasă şi promit că ma voi întoarce pe acele meleaguri până la finele anului curent.

205 - 32 - 26.06.2018 (2)

Ceea ce poate a fost o nebunie, dar şi o ambiţie personală, a însemnat un “experiment” de a călători prin tara cu ajutorul a două mijloace de deplasare: trenul (11 ore) şi avionul (50 de minute), pe relaţia Bucureşti – Cluj şi invers, la doar câteva ore după ce am susţinut lucrarea de disertaţie.

206 - 32 - 26.06.2018 (4)

Scopul excursiei: să văd cu ochii mei cum arată şi cum se comportă primele autobuze electrice aduse în România (fabricate de către Solaris Bus & Coach, 11 exemplare) pe care Municipiul Cluj-Napoca le-a introdus la traseu pe 31 Mai 2018.

Despre experienţa de la Cluj am povestit pe Forumul MetrouUsor de unde puteţi afla mai multe detalii despre aceste autobuze.

210 - 30 - 26.06.2018 (8)

O galerie foto cu parcul mijloacelor de transport exploatat de către Compania de Transport Cluj-Napoca vă aşteaptă pe contul meu de Flickr – Victor Silaghi.

De asemenea, jurnalistul Remus Florescu a preluat povestea de pe Forumul MetrouUşor şi a împărtăşit-o mai departe cititorilor on-line pe site-ul Adevarul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *